neděle 31. ledna 2016

RECENZE: Město z popela (Nástroje smrti II.)

autor: Cassandra Clare
žánr: Fantasy/Román
nakladatelství: Knížní Klub/Mladá fronta
počet stran: 392
orig. název: City of Ashes
rok vydání (1.) : 2010
rok vydání orig.: 2008

překlad: Eva Maršíková
vazba knihy: brožovaná


pátek 29. ledna 2016

To Be Read : Únor 2016

Ahooj,
já Vás vítám u dalšího článku a opět po měsíci tu máme To Be Read :)
V Lednu jsem byla šikovná a celý TBR plán jsem splnila a mám i něco navíc,ale to se dozvíte až v Wrap-Up,teď se půjdeme podívat na plánek pro únor :)
Celkem si chci přečíst 6 knih a 2 e-knihy,ale v tomto měsíci se na sebe nebudu zlobit,když to nezvládnu nebo přečtu něco jiného :)

středa 27. ledna 2016

RECENZE: Elita (Selekce II.)

autor: Kiera Cass
žánr: Román
nakladatelství: CooBoo
počet stran: 280
orig. název: The Elite
rok vydání: 2015
rok vydání orig.: 2013
překlad: Jana Doležalová-Montorio
vazba: vázaná s přebalem

pondělí 25. ledna 2016

UNBOXING #9

Ahooj,
dnes tu pro Vás mám unboxing :)
Po nějaké té době se mi zase poštěstilo a vyhrála jsem knihu na blogu Knížky od Borderky ,takže tímto jí ještě jednou moc děkuji a teď se pojďme podívat,co že jsem to vyhrála :)
P.S Omlouvám se za ty nezaostřené fotky,ale fotila jsem to narychlo a všimla jsem si toho až tři dny po tom,co jsem balík rozbalila :/

sobota 23. ledna 2016

RECENZE: Město z kostí (Nástroje smrti I.)

autor: Cassandra Clare
žánr: Fantasy/Román
nakladatelství: Knižní Klub
počet stran: 416
orig. název: City of Bones
rok vydání: (1.) 2009
rok vydání orig.: 2007
překlad: Eva Maršíková
vazba: brožovaná s přebalem

čtvrtek 21. ledna 2016

Přečteno a TOP knihy/Knižní shrnutí za rok 2015 2.část

Ahooj,
takže dneska nás čeká pokračování docela obsáhlého článku a to Knižní shrnutí za rok 2015.
V první části jsem Vám představila 24 knih a teď se vrhneme na ten zbytek :)
Jdeme na to?



Škola noci 4 + Červený vrch
Škola noci- moje velmi oblíbená série.Pravda je,že jsem za minulý rok přečetla i předchozí díly,ale jelikož jsem byla blbá,tak jsem si skoro 3/4 roku nezapsala.Každopádně Škola noci je úžasná a už se těším na pokračování.
Červený vrch bylo něco.V knize máme téma konec světa a zombie apokalypsy no a jelikož já vyvražďovačky miluji,tak to pro mě byla nutnost.Určitě Vám knihu moc doporučuji :)

Lásko,kde jsi? + Kroky v temnotě
Tyhle dvě knihu jsou sice z úplně opačných žánrů,ale společný mají humor,který je vážně humor a
u knih se nasmějete.
Lásko,kde jsi? je kniha,do které jsem se pouštěla na rychlo a sama jsem zírala co se v knize nedozvím,jelikož hledání lásky není moc lehké.
Za to do Kroků v temnotě jsem se pouštěla s nadšením,které se mi v průběhu knihy potvrdilo.Pokud chcete něco malinko strašidelnějšího tak jděte do tohohle :)

Zaostřeno na lásku+Já jsem hlad
První kniha Zaostřeno na lásku je strašně stará a strašně prťavá.Pouštěla jsem se do ní někdy v létě s minimálním očekáváním a zírala jsem jak byla skvělá.Opravdu tato kniha je pro romantiky jako zrozená.Jen je škoda,že má jen něco přes 100 stránek :/
Já jsem hlad ale není také moc dlouhá,i když je asi pravda,že kdyby byla delší,tak bych její přečtení nezvládla.A proč?Tato kniha je tak strašná,smutná,brutální...to co se Petře stalo je vážně hrozné.A nejhorší na tom je,že se to vážně stalo...

21.Den + Devátá dívka
O knize Prvních 100 jsem se na tomto blogu určitě zmiňovala.Stejně tak i o seriálu.A určitě jsem Vám psala,jak moc jsem se do této série zamilovala.Bohužel v Česku vyšly pouze dva díly a poslední v originálu HomeComing u nás asi ani nevyjde :/ Každopádně Vám mohu jak knihy tak i seriál doporučit,ale pamatujte na to,že jsou to odlišné příběhy se stejným názvem ;)
No a Devátá dívka?Tam není co řešit.Každý milovník thrilleru si tuto knihu musím přečíst co nejdříve,protože je naprosto úžasná :)


První láska+Ostrov lhářů
Začneme asi tou První láskou.Je to jediná kniha v mém životě,kterou jsem si šla koupit hned ten den co vyšla a ji přečetla.Už od začátku mě nějak tak přitahovala a to co se z ní vyklubalo...nemám slov.Tato kniha strčí nějaké Hvězdy hravě do kapsy a tato kniha ve mně zanechala něco,na co budu hodně dlouho vzpomínat.
Dlouho vzpomínat budu i na Ostrov lhářů,který u mě skončil jako propadák.Asi je to tím,že jsem nepochopila tu pointu,ale začátek knihy byl úžasný a pak,když začalo vysvětlování to šlo z kopce.Knihu si chci znovu přečíst toto léto a třeba tu pointu pochopím... :/

Krásní mrtví:Arizona + Čas mezi námi
Teď začnu od konce a to knihou Čas mezi námi.Než jsem se do knihy pustila,tak to trvalo skoro dva roky a po přečtení jsem se tloukla do hlavy a přemýšlela,jak jsem bez této knihy mohla být.Je to jedna z mála knih,kterou jsem si po přečtení (i teď) nejradši přečetla znovu.Určitě se po ní podívejte.
Kdo mě sleduje už delší dobu tak už asi zná mou další mega moc oblíbenou sérii a to Krásní Mrtví.Arizona je třetí díl a jeho kvalita neklesla.Autorka je prostě skvělá,protože ten její čtivý a úžasný styl psání.Doporučuji! :)

Řeka lásky+Nádherná svatba
I když jsem to od Barbary Cartland vůbec nečekala,tak mě její knihy ohromily.Její styl psaní je nevídaný a chvilku trvá než se do knih ''dostanete'',ale pak na Vás čeká úžasný příběh.
Tyto dvě knihy se odehrávají v minulosti a je to spíše taková romantika,ale určitě ne červená knihovna to ne,ale vždycky je tam nějaká ta zápletka.
Obě dvě knihy se mi strašně moc líbily,i když musím uznat,že Nádherná svatba o malilinko více :)


Muž jménem Ove+Wonder
Mám tady i nějaké to zklamání za které mě asi ukamenujete.
Začnu s Ovem.Mně tato kniha vůbec nesedla a ani jsem ji nedočtla.Ne že by se mi vyloženě nelíbila,ale chybělo mi takové to pouto mezi čtenářem a knihou,kdy se těšíte až se do knihy znovu začtete.Já jsem se naopak těšila,kdy už knihu zavřu,protože mě prostě nebavila.
Wonder se zase jevil slibně,ale pak to bylo takové nemastné neslané,nudné a nakonec to dopadlo tak,že jsem pár stránek přeskočila a toto dělám vážně nerada.

Harry Potter a kámen mudrců+Hrej hráčem
Na Harryho jsem nedávno zveřejnila recenzi,takže teď se tady moc rozepisovat nebudu.
Ale u knihy Hrej hráčem Vám něco málo povím,i když už je recenze :-D
Do knihy jsem se pouštěla s nadšením a byla jsem z knihy úplně vedle.Všem romantikům opět tuto knihu doporučuji.Ty zvraty,ten námět a celkové celá kniha je jedna velká dokonalost.

Město z kostí
Tato kniha si zaslouží odstavec sama pro sebe.Když jsem ji začínala číst,tak jsem neměla absolutně žádné očekávání,ale pak jsem z toho zešílela.Po dlouhé době se mi stalo,že jsem celé dny a noci myslela jen na tuto knihu,na hlavní postavy a hlavně na ty zvraty co autorka dokázala.A když jsem zjistila,že je film a ta písnička- moje šílenost do této série se spustila naplno a opravdu nic ji do dneška nezastavilo.Už jsem stihla přelouskat i druhý díl a kdybych neměla To Be Read list tak věřte,že bych už celou tuhle sérii měla dočtenou.
Jak se tak dívám,tak jsem se docela dost rozepsala a doufám,že mi ještě něco na tu recenzi zbude :-D


No a už jsme konečně u konce :)
Napište mi jestli jste nějakou z těchto knih četli,co právě čtete 
nebo Vaše top knihy za minulý rok.
Mějte se hezky :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

úterý 19. ledna 2016

RECENZE: Boj o trůn (Svět Tryllů III.)

autor: Amanda Hockingová
žánr: Fantasy/Román
nakladatelství: Fortuna Libri
počet stran: 312
originální název: Ascend
rok vydání: 2013
rok vydání orig.: 2011

překlad: Jana Jašová
vazba: vázaná

neděle 17. ledna 2016

UNBOXING #8

Ahooj,
dnes to bude po delší době Unboxing :)
Jelikož jsem před Vánoci žádný unboxing nedělala,tak už bylo asi na čase nějaký nafotit a napsat,takže jdeme na to :)

♥ Oblíbené série/knihy ♥


★Kde mě najdete? ★

 
 

Informace/Úprava blogu

Ahooj,
v tomto článku Vás chci jen upozornit na další články -jak logické :-D
Každopádně dneska chci trošku upravit blog,takže vyjdou také ''informační'' články,díky kterým je pak mohu dat na postranní panely -taky jsem to nechápala a tímto chci i poděkovat Ada W. za vysvětlení :-)
Takže jsem Vás na to chtěla jen upozornit :)

Užijte si poslední den volna a čtěte!! :)
SeaBook

pátek 15. ledna 2016

RECENZE: Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter I.)

autor: J.K.Rowlingová
žánr: Fantasy
nakladatelství: Albatros
počet stran: 286
originální název: Harry Potter and the Philosopher's Stone
rok vydání: 2000
rok vydání orig.: 1997

překlad: Vladimír Medek
vazba: vázaná

středa 13. ledna 2016

To Be Read / Knižní plány na Leden 2016

Ahooj,
já Vás vítám u nového článku :)
Začátkem nového roku 2016 bych chtěla obnovit rubriku To Be Read,protože jsem ji loni odflákla.
Takže začátkem každého měsíce čekejte plán co si chci v daném měsíci přečíst :)
No a nebudu to zdržovat a půjdeme na to:

1,Město z popela
Jak jste se v wrap-upu asi mohli dočíst,tak jsem se do této série naprosto zamilovala a ještě bych tu chtěla poděkovat kamarádovi (který tento článek asi určitě nečte),protože mi daroval plakát s Jacem a Clary.Mám z něho neskutečnou radost.
Každopádně jsem neodolala a už druhého ledna jsem měla dočteno a mohu Vám říci,že jsem objevila další moji srcovou autorku a sérii.Už se moc těším na třetí díl :)



2,Horečka
Druhý díl knihy Past.První díl se mi moc líbil,je to taková brutální Selekce,takže se moc těším.Vím,že se pořád opakuji,ale Fortuna Libri mě fakt naštvala,že nevydá poslední díl :(




3,Nebezpečná minulost
Tuhle knihu už jsem také stihla přečíst a chvála Rodaw je vážně oprávněná.Tahle kniha je dokonalý thriller a teoreticky vlastně i vyvražďovačka...no víc se rozkecám v recenzi :)



4,Krásní mrtví: Summer
O víkendu jsem fakt nonstop četla a zvládla jsem i tuto knihu.Třetí díl z mé velmi oblíbené série,kterou miluji a je to ten případ,kdy knihu zhltnu na jeden nádech.
Opět čekejte recenzi :)


5,Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem
Knihu mám doma už strašně dlouho a před Vánoci jsem si v LK koupila druhý díl,takže je podle mě ideální doba si knihu přečíst :)



6,Okřídlená duše
Knihu jsem měla doma opět docela dlouho,takže jsem ráda,že jsem se k ní dostala a momentálně ji čtu.Zatím jsem z ní nadšená,ale jsem asi na 60 stránce,tak jsem zvědavá,jak se příběh rozvine :)


7,Hra věží
No a poslední a zároveň i nejtlustší kniha.K této bych se chtěla vážně dostat,protože anotace je dokonalá a doma ji mám už asi dva roky,což je strašné,takže k této se vážně dostat musím :)




Tak a to je pro dnešek vše.Doufám,že se Vám článek líbil :)
Určitě mi napište co máte v plánu číst vy 
nebo co právě čtete a jestli jste nějakou z těchto knih četli.
Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

neděle 10. ledna 2016

RECENZE: Hrej hráčem (The Game I. )

autor: Emma Hart
žánr: Young Adult Román
nakladatelství: Galatea
počet stran: 248
originální název: Love Game
rok vydání: 2013
rok vydání orig.: 2013
překlad: Martin Kolašín
vazba knihy: vázaná s přebalem


čtvrtek 7. ledna 2016

Wrap-Up / Knižní shrnutí za prosinec

Ahooj,
dnes tu mám pro Vás článek s kterým se vrátíme vlastně do minulosti a to ještě do roku 2015.
Jestli si také nemůžete zvyknout na tu šestku na konci,tak nejste jediní.
No a dneska to bude Wrap up nebo-li knižní shrnutí za měsíc prosinec.
Já jsem se do toho v prosinci pustila  a přečetla jsem (pro mě rekordních) 9 knih a celkem 2918 stran.
Já jsem na sebe hrdá a doufám,že tohle číslo ještě brzy navýším.Teď se jdeme ale podívat,co že jsem to přečetla :)

úterý 5. ledna 2016

MiniRECENZE: Krutá láska (Krvavá romance IV.)

autor: Alice Moon
žánr: Román/Fantasy
nakladatelství: Fragment
počet stran: 248
orig. název: Ruf Der Ewigkeit
rok vydání: 2013
rok vydání orig.: 2011
překlad: Michaela Škultéty 
vazba knihy: brožovaná

ANOTACE:
Sára je ve velkém nebezpečí. Emilia prahne po pomstě a nic ji nemůže zastavit.
Po únosu Sáry stojí Jonathan před velkým rozhodnutím: vydá Dustina a zbaví se tak soka jednou provždy, nebo bude chránit Sářin život, který je pevně spoután s Dustinovým?
Mají vůbec Sára a Dustin naději na společnou budoucnost?

MŮJ NÁZOR:
Napínavý příběh Sary a Dustina možná končí,ale začíná příběh Sary,Dustina a Emilie...
Po tom co se Dustin rozhodl vzdát lidství,aby sebe a Saru zachránil se po něm slehne zem.
Emilia může hledat všude a pomalu z toho šílí,dojde jí,že to ale jeden člověk vědět musí-Sara.

Toto je opět typ série,kdy jsem se do ní pouštěla ''z donucení'' a nakonec se z ní stala moje jedna z nejoblíbenějších sérii.
Ač ji několik lidí ze srdce nenávidí,já ji zase ze srdce miluji.

Příběh Dustina a Sary je skvělý,ale když se přidá minulost všech postav a všechno se to tak proplete,tak je z toho příběh dokonalý.
Možná si ji někdo bude dávat dohromady ze Stmíváním...opovažte se,tohle je mnohem originálnější a hlavně propracovanější.
V průběhu jednotlivých knih na vás budou vyskakovat nečekaná překvapení a každou knihu slupnete jako malinu a nebude se moct od nich odtrhnout.

Původně jsem tuto recenzi plánovala delší,ale jaksi mi došla slova,jelikož Vám tu nechci prozradit spoilery.Jediné co Vám ještě napíšu je,aby jste si tuto sérii celou přečetli,protože za to stojí :)

HODNOCENÍ:



Doufám,že se Vám recenze líbila :)
Určitě mi napište,jestli jste tuto sérii četli :)
Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik

sobota 2. ledna 2016

Přečteno a TOP knihy/Knižní shrnutí za rok 2015 1.část

Tak a je to.
Rok 2015 definitivně za námi a nový rok 2016 už napochodoval.
Já to tu prostě musím napsat,ale už od malička mi připadalo,že rok 2016 bude opravářský měsíc nebo něco takového,protože vždycky v televizních novinách a všude po internetu se psalo jak se bude stavět tohle a támhle to,jaké změny se provedou a všechno bylo naplánované právě na rok 2016,tak jsem zvědavá co nám tento rok přinese.

Každopádně mi se teď vrátíme k tématu a to přečtené a TOP Knihy (těch TOP knih je skoro všechno co přečteno,jelikož tentok rok byl pouze  na knihy velmi vydařený).
Takže tady máme všechny přečtené knihy pohromadě.Bohužel nejsou všechny,protože jsem si (já blbec) začla zapisovat až v polovině roku,ale zde vidíte krásných 42 knih.


No a teď si knihy rozebereme :)

Svět o Tryllech /Dědička,Rozpolcení,Boj o trůn
S touto sérii jsem rok 2015 začínala a zároveň jsem s ní i rok ukončila.Tato série si mě naprosto získala a já ji propadla.
Každou knihu jsem zhltla za jedno odpoledne a poslední díl mě dostal do kolen.
S touto sérii vás budu otravovat pořád,protože série se stala ještě s jednou sérii mou nejoblíbenější a přečíst znovu a udělala bych to i teď,ale těch knih je tolik a málo času.
když jsem poslední díl v prosinci dočetla,tak jsem měla chuť si celou sérii

Zavržená,Crescendo,Ticho,Finále
Právě tahle série se dělí o první místo s Příběhy o Tryllech.Myslím,že každý kdo tuto sérii četl se zamiloval do Patche,protože jinak to prostě nejde.
Jediné co vám k tomu řeknu je,aby jste si tyto dvě série přečetly,protože ony prostě nemají chybu ;)




Bílý kůň+Nemilovaní
O těchto dvou knihách jste u mě 100% slyšely,protože jsou to knihy,které ve mně zanechaly strach.
Bílý kůň ve mě zanechal strach z toho,o čem vlastně vypráví.O konci světa kvůli epidemii Bílý kůň a Nemilování.
Nemilování?Tato kniha ve mně zanechala strach naopak z toho,že všechno není takové,jak se na první pohled zdá a i když vás někdo miluje,tak je schopný vám ublížit.Obě dvě tyto knihy stojí určitě za přečtení a já se k nim se strachem velmi ráda vrátím :)


Krásné zlo+Bikini
Toto je stejný případ jak s knihou Bilý kůň a Nemilování.Obě dvě ve mně zanechaly strach.
Krásné zlo bylo něco jako Nemilovaní,opět jste nemohly věřit nikomu,ale zde to bylo podané jinak.Byly jste více překvapení.
Bikini vypráví o druhé světové válce z toho pravého úhlu pohledu a všechno vám tato kniha dá na rovinu.Myslím,že k tomu není co dodat.


Past+Selekce,Elita
Tyto dvě rozdílné série dávám k sobě,protože jsou v podstatě stejné.Past je taková brutální Selekce.
Obě dvě tyto série mě strašně moc překvapily.
Když jsem k vánocům dostala Elitu skákala jsem metry do stropu,ale bylo mě zároveň líto,že se k ní dostanu až tak za půl roku.Jednou odpoledne jsem ale neodolala a na jeden nádech jsem ji zhltla a nečekala jsem to,co jsem se dozvěděla a nutně potřebuji třetí díl a všechny novely,protože Kiera Cass je dokonalá.
To stejné platí i o knize Past.K druhému dílu jsem se ještě nedostala,ale věřím,že brzy na ni přijde řada.Jen mě štve,že poslední díl Sever si budu muset přečíst v originálu,jelikož ho Fortuna Libri nevydala.

Krvavá Romance
Další moje srdcová série,kde je hlavním problémem vztah mezi obyčejným člověkem a upírem,ale hlavní problém je tu minulost.
Série se mi dostala pod kůži a několikrát jsem zapomněla při čtení pomalu i dýchat,takže nic jiného,než přečtěte si to vám říci nemůžu.

Můj život u sousedů+Hledání Aljašky
Od obou těchto knih jsem nic moc nečekala,ale dostalo se mi velkého překvapení.
Můj život u sousedů na první pohled vypadal jako klasická YoungAdult romanťárna,ale nakonec tam byla i nějaká ta zápletka a kniha mě velmi překvapila.
Musím ale přiznat,že Hledání Aljašky bylo o trošičku lepší.John Green má prostě jedinečný styl psaní a tato kniha...ani nevím jak ji popsat,protože to ani nejde.

Eleanor a Park+Fangirl
Tyto dvě knihy oblétly blogový svět a je to jeden z mála případu,kdy je to oprávněně.
Opět jsem do knih šla s tím,že to bude nějaká romantika,která ničím nezaujme,ale tyto knihy se mi prostě vryly do srdce,protože konečně tu nemáme takový to klišé kdy jde nádherná,hubená holka a namakaný boreček.Autorka nám tu ale dokazuje,že láska neznamená krása.

Mrazivé ticho+Chlapec v kufru
Kniha Mrazivé ticho mě zaujala svou anotací,ale podíl na tom měla také Rodaw,která četla knihu líbila,hlavně ten konec.Takže jsem na tuto knihu šla s velkým očekáváním.Kniha se mně moc líbila,protože to prostředí bylo vážně mrazivé.Až tedy na nějakou stranu 328,pak to šlo z kopce.Mně to rozuzlení prostě nesedlo a právě ten konec mi celou knihu pokazil.
Temné šílenství od stejného autora a strašně moc se jí
Na druhou stranu jsem od knihy Chlapec v kufru nic neočekávala a nakonec jsem byla ohromená.
S touto knihou jsem i tak trochu začínala blog,ale tato kniha byla vážně něco.Určitě doporučuji si ji přečíst.


Tak a to je pro dnešek vše,protože jsem se nakonec rozhodla,že tento článek rozdělím na dvě půlky,protože už tak je strašně dlouhý.Příště vám tu opět představím 21 knih.
Doufám,že se Vám článek líbili :)
Budu moc ráda,když mi napíšete vaše nejlepší knihy nebo naopak nejhorší knihy nebo cokoliv chcete.

Mějte se krásně :)
seabook04@gmail.com
FB: Klik